Quantcast

'Papers de Panamà': El nou 'jardí' del Govern es diu José Manuel Soria

No han caigut gens bé a Moncloa les noves revelacions en relació amb el ministre José Manuel Soria i les revelacions dels 'papers de Panamà'. Les evidents contradiccions del ministre d'Indústria sobre la seva participació en les seves empreses familiars tornen a posar en primer pla els casos de corrupció amb el focus posat en el Partit Popular. I la situació torna a ser crítica. L'Executiu ha passat de la defensa tancada de Sòria a l'prudent silenci. I gairebé tothom es posa de perfil. El primer, el mateix ministre canari que avui no anirà al Consell de ministres .

Des de La Moncloa s'havia assegurat durant tota aquesta setmana que Mariano Rajoy havia rebut explicacions directes i clares del ministre d'Indústria i Turisme sobre la seva suposada implicació en els papers de Panamà i sobre la seva activitat en les empreses familiars, i havia quedat totalment convençut de la seva innocència. a la direcció del PP es mantenia , oficialment, la mateixa postura. Aquest dijous, després de publicar-se que el ministre va ser també administrador costat del seu germà Luis de la companyia Mechanical Trading Limited, una societat a l'illa britànica de Jersei, considerat un gran paradís fiscal, la situació va variar radicalment. Els vicesecretaris més joves van dir que no tornaven a donar la cara davant les noves informacions que podien contradir a les ja explicades. "Soria no ens va explicar tot" , era la nova consigna no oficial.

Hi ha desconfiança i malestar. I el rellotge de la dimissió -no se li pot cessar perquè el Govern està en funcions- ja està en marxa una vegada que les probables eleccions estan molt a prop.

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha disculpat la seva assistència a la reunió del Consell de Ministres d'aquest divendres al trobar- tancat a Canàries preparant la seva compareixença al Congrés de dilluns que . Soria ha excusat la seva presència després de les informacions que es vénen publicant en els últims dies en què se'l relaciona amb els anomenats papers de Panamà. Les seves nombroses explicacions no han convençut els seus i el titular d'Indústria haurà de comparèixer dilluns que ve al Congrés.

Pel que sembla, la nova versió que és la que es donarà en la compareixença de dilluns defensarà la idea que el seu pare va fundar l'empresa UK Lines. "No ho vaig dir ahir perquè vosaltres no m'ho vau preguntar" , va respondre als periodistes. Així mateix, ha assegurat desconèixer si va heretar accions d'aquesta companyia quan un dia anterior va afirmar que "mai he tingut accions" .

A aquesta hora a Gènova, no són molts els que recolzaven al ministre. I a Moncloa opten pel silenci.