Quantcast

Papers de Panamà: El ministre Soria va signar una acta de l'empresa que assegura no conèixer

José Manuel Soria compareixerà al Congrés després de la seva implicació en els 'papers de Panamà'. Serà el proper dilluns a la tarda i defensarà la seva innocència respecte de qualsevol cas de presentar frau fiscal i per explicar els extrems de la seva implicació en diverses empreses esmentades amb els anomenats papers de Panamà. < / span>

la Mesa i Junta de Portaveus de la Comissió d'Indústria del Congrés ha acordat aquest mateix dimecres sol·licitar al ministre que canviés la data de la seva compareixença al dilluns o dimecres que ve. Finalment, segons fonts del PP, la mateixa tindrà lloc el dilluns a la tarda.

Soria ha consumat aquest dimecres el 'plantada' ja anunciat a la comissió del ram al Congrés i ha declinat assistir a la Comissió per donar informació sobre temes com els problemes de la metal·lúrgia o el projecte Castor, apel·lant per justificar-se a un informe jurídic que assenyala que un govern en funcions no s'ha de sotmetre al control polític d'una Cambra que no li ha atorgat la seva confiança < / strong>. El president de la Comissió, el popular Fernando Martínez-Maíllo, el va llegir a l'inici de la sessió.

La seva vinculació amb els papers de Panamà han portat al fet que PSOE, Podem i Compromís registrin oficialment una sol·licitud perquè doni explicacions al Ple del Congrés sobre aquest tema, cosa que també han requerit altres formacions com Ciutadans o IU-Unitat Popular.

en tot cas, el ministre en funcions tindrà difícil tornar a sostenir que no coneixia la societat 'offshore' l'empresa britànica UK Lines Limited, amb la qual havia negat en diverses ocasions tenir qualsevol vincle o coneixement. I és que segons una exclusiva del diari El Mundo, Soria va signar en dues ocasions documents corporatius vinculats a aquest societat . La primera es refereix al seu propi nomenament com a secretari de la societat després de la mort del seu pare, al mes d'abril de 1990. Però també en l'acta anual, datada al desembre d'aquest mateix any.

Es dóna la circumstància que J vaig gosar Manuel Soria va assegurar dimarts passat que "desconeixia" haver figurat com a secretari d'UK Lines Limited entre els anys 1990 i 1997 , i va atribuir la seva aparició en els documents del registre britànic a un "error" . El cacso és que el polític s canari ha posat en mans dels seus advocats l'assumpte perquè esbrinin i denunciïn si s'escau, la raó per la qual apareix en aquesta empresa.

La societat UK Lines Limited coincideix en el nom amb una altra domiciliada a Bahames, vinculada al bufet Mossack Fonseca i descoberta després de publicar-els anomenats papers de Panamà. En aquesta companyia el ministre va figurar com a administrador durant un període de dos mesos, després de Loos que va ser substituït en el càrrec pel seu germà.