Quantcast

400 alumnes de 15 centres educatius del Pirineu i Andorra, convocats a escriure relats per whattsap

La presentació d’aquest concurs de microrelats ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, del vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Pirineu, Ricard Pérez, del director de Formació Professional i Serveis Escolars del Govern d’Andorra, Joaquim Torredà; de la directora dels Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya, Elvira Gener; del coordinador del concurs, Isidre Domenjó; i del president de l’Associació del Llibre del Pirineu, Manel Figuera.   L’alcalde urgellenc ha explicat que “tal i com hem fet sempre, intentem que el congrés transcendeixi més enllà de les parets on se celebra i volem portar-lo al seu entorn, per això es va demanar a l’Associació Llibre del Pirineu que organitzés una activitat que anés relacionada amb el tema d’enguany”.   Whatsapp relats   Tal i com ha explicat Isidre Domenjó, coordinador del concurs, es tracta d’una “experiència nova” que ha estat organitzada pel Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament i de l’Associació Llibre del Pirineu. Domenjó ha avançat que els organitzadors d’aquest concurs literari preveuen una participació “molt alta” per part de l’alumnat que hi està convocat.   El concurs tindrà lloc divendres de les 9 del matí a les 12 del migdia. Els professors responsables del certamen a cada institut rebran a les 9 del matí al seu telèfon mòbil un missatge de whatsapp en el qual se’ls indicarà el tema en què s’haurà de basar el relat que escriuran els alumnes participants.   Seguidament, els professors comunicaran el tema als alumnes participants, els quals tindran fins a les 12 del migdia per escriure’l i enviar-lo per whatsapp al número de telèfon mòbil que l’organització facilitarà als centres educatius.   Els relats hauran d’estar escrits en llengua catalana o en llengua aranesa, i tindran una extensió màxima de 100 paraules.   Jurat i premis   L’organització del concurs atorgarà un codi identificadora cada relat rebut, que és el que traslladarà als membres del jurat juntament amb el relat corresponent. D’aquesta manera els membres del jurat no coneixeran el nom dels autors dels relats mentre els estiguin llegint i valorant ni tampoc en el moment d’emetre el veredicte.   El jurat estarà integrat per membres de l’Associació Llibre del Pirineu, entitat integrada per escriptors, editors, llibreters i altres actors relacionats amb el món del llibre al Pirineu. El jurat distingirà un guanyador i un finalista. Els premis seran una tauleta i un mòbil i lots de llibres. L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dissabte 14 de maig, a dos quarts de 12 del migdia, a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.