Quantcast

Presó incondicional per a Mario Conde i el seu advocat i arrest per a la seva filla

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat presó incondicional sense fiança per a l'expresident de Banesto, Mario Conde , i per al seu advocat, Francisco Javier de la Vega, i ha imposat a la seva filla Alejandra, investigada en la mateixa causa, arrest domiciliari.

Comte, els seus dos fills i quatre persones més estan acusats de blanqueig, organització criminal, frustració de l'execució i vuit delictes fiscals .

Per al fill de Mario Conde i els altres tres acusats -Francisco d'Assís Costa, Maria Cristina Álvarez Fernández i Roland Stanek- Pedraz ha decretat compareixences setmanals al jutjat, la prohibició de sortir d'Espanya i la retirada del passaport .

Mario Conde i l'advocat de la Vega es troben en aquests moments en els calabossos de l'Audiència Nacional, a l'espera de ser traslladats a la presó de Soto del Real.

Poc després de conèixer-se la decisió del jutge, el lletrat que representa Mario Conde, Ignacio Peláez, ha qualificat de "excessives" les mesures cautelars adoptades pel jutge, i ha recordat que el seu defensat "sempre ha complert amb les seves obligacions", ja que en altres ocasions ha gaudit del tercer grau penitenciari sense risc de fuga algun.

en l'acte , Pedraz justifica la seva decisió d'enviar a Conde a la presó per el risc que, de romandre en llibertat, entorpeixi una investigació que està sota secret de sumari , encara que no descarta reconsiderar en un futur la seva decisió. < / p>

pel que fa a la seva filla, assenyala que "donada la seva situació familiar" en relació amb el seu fill, que el jutge no s'especifica, pot substituir-se la presó per l'arrest domiciliari.

entre altres coses, el jutge considera que hi ha indicis suficients de blanqueig de capitals en sengles comptes corrents de Catalunya Caixa controlades per Mario Conde i per la seva filla Alejandra.

Així mateix, s'ha detectat tràfic de divises i ocultació de guanys personals a través de la societat Oca, empresa pantalla a la qual s'haurien desviat fons d'origen il·lícit, cosa per a la qual també c ontaban amb les societats Oleificio Espanyol i Black Royal.

En total, els fons repatriats a Espanya van arribar pel que sembla 13.060.000 d'euros; d'ells 5,6 procedeixen de Gallox (Suïssa), 1,3 de Higher (Regne Unit), 2,8 de Dryset (Regne Unit), 445.000 de Matoral (Països Baixos), 393.000 de GI Beteiligung (Luxemburg), 66.500 de Mayfield (Illes Verges), 4.922 euros d'Rupani Jelly Fish (Emirats Àrabs) i altres 2.280.000 en efectiu.

Alejandra Comte i el seu germà són titulars al 50% de Black Royal , i entre les persones de la màxima confiança dels germans figura Francesc d'Assís Costa Moreno, en tant que el gendre de Mario Conde, Fernando Guasch Vega Penichet, que va ser posat en llibertat ahir però segueix en qualitat de investigat, va ser administrador únic de Black Royal.

En tot l'entramat de societats utilitzat per Conde per repatriar fons de l'estranger ha tingut un paper fonamental l'advocat de la Vega, que ha participat "directament o indirectament" en els negocis de la família, segons l'acte.

Maria Cristina Fernández Álvarez, per la seva banda, ha figurat com a administradora de Oca i de Oleificio Espanyol, empresa pantalla suposadament dedicada a la producció de productes relacionats amb l'oli d'oliva que també rebia fons de l'estranger d'origen il·lícit.

Roland Stanek apareix com a administrador únic de Oleificio Espanyol entre 2009 i 2014, període durant el qual aquesta empresa va rebre 2,8 milions d'euros procedents de la seva matriu anglesa, i posteriorment va transferir fons a una altra companyia propietat dels fills de Mario Conde.