Quantcast

Campanya de seguretat en el Tram de Barcelona

L'autoritat del transport metropolità i Tram han iniciat una campanya de seguretat i civisme sota el lema "El teu ENS imports" que es recolza en un vídeo amb coreografies d'street dance amb l'objectiu de conscienciar els usuaris sobre la importància d'una actitud cívica.

L'autoritat del transport metropolità incideix que campanyes com aquesta, orientades a fomentar el civisme dins el transport públic, són absoluta ment positives. En aquesta direcció, destaca que en l'última de Mobilitat en dia de treball l'ús del tramvia, per primera vegada, ha estat més ben valorat que l'ús del vehicle privat.

Al mateix temps, s'ha detallat que els condu ctores del tramvia eviten cada dia accidents però es necessita la col·laboració activa de tots perquè la seguretat i el civisme continuen afectant tota la comunitat.

el tram continua sent el transport públic més ben valorat pels usuaris, segons l'última enquesta de Mobilitat en dia de Treball. Té més de 25 milions d'usuaris l'any i es comptabilitzen 20 accidents per cada milió de quilòmetres recorreguts.

Amb els cotxes , els vehicles particulars, la xifra es multiplica per trenta. : 600 accidents per cada milió de quilòmetres.

els conductors del tramvia i els propis sistemes de seguretat evita n molts accidents però segueix sent necessària la col·laboració dels usuarios.:una bona actitud cívica és la millor prevenció.

la majoria dels accidents es produeixen per la distracció dels ciutadans de a peu o per imprudències dels conductors de vehicles privats.

Amb "la teva ENS imports" es pretén fer reflexionar sobre la n ecesidad de mantenir un comportament cívic i solidari, tant en els vagons com a les parades, seguint la línia del c ompromiso en la millora constant del servei.

els cinc missatges en què posa èmfasi la campen a assenyalen la necessitat d'agafar-se a les barres de seguretat si viatge de peu, cedir els seients reservats a les persones que ho necessiten, fer servir les portes dobles, validar el bitllet en entrar al tramvia i no distreure amb el mòbil quan es creuen les vies.