Quantcast

Polèmica pel nomenament de Marhuenda com a comissari honorari de la Policia

Jorge Fernández Díaz , ministre de l'Interior en funcions, ha nomenat aquest dimecres comissari honorari de la Policia al director de La Razón i tertulià televisiu, Francesc Marhuenda , segons ha revelat El Diari.

Marhuenda ha rebut aquesta distinció en virtut de la Llei Orgànica 9/2015 del Règim de Personal de la Policia Nacional, que estableix en el seu article 86.2 que "la distinció de membre honorari de la Policia Nacional pot atorgar, a persones que, no havent pertangut a l'esmentat Cos, s'haguessin distingit pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix" .

aquesta decisió ha generat polèmica en les xarxes socials i tuiters, així com periodistes i polítics, han mostrat la seva sorpresa.

Els motius d'aquesta decisió del ministre de l'Interior no han sortit a la llum , ja que l'expedient que fa referència a els mèrits per atorgar aquesta distinció és exclusivament intern , per la qual cosa no es pot saber quins mèrits ha fet l'agraciat per aconseguir-ho.

Cal recordar que el director de La Razón i el ministre en funcions van treballar junts al PP i pertanyen al cercle de confiança del Mariano Rajoy.

d'altra banda, l'Audiència de Barcelona va ratificar la condemna a Marhuenda per intromissió a l'honor d'un comissari de la Policia Nacional, ja retirat, Narcís Ortega, al qual des del diari la Razón va acusar d'haver intervingut per arxivar una investigació contra l'agència de detectius Método 3 quan era cap superior de Policia a Catalunya.