Quantcast

Els drets i el periodisme en un món globalitzat són l'eix de les Activitats d'Humanitats

Les Desenes Activitats d’Humanitats tenen com a tema enguany la llibertat d’expressió. Professors de les diverses assignatures de llengua i literatura castellana i francesa, d’economia i de ciències socials participen en l’organització de les activitats d’humanitats que pretenen, d’una banda, dinamitzar les assignatures de llengua, literatura, ciències socials i economia, per desvetllar l’esperit crític dels joves i, d’altra banda, permetre a professors i alumnes de tots els sistemes educatius treballar plegats, compartir experiències educatives i conviure durant tot un dia. 

La conferència de la periodista, activista de la llibertat de premsa i dels drets humans, Caddy Adzuba, ha tractat la feina dels periodistes i com contribueix a denunciar els abusos de poder i a la resolució de conflictes. Adzuba explicarà que la llibertat de premsa és el baròmetre que mesura la bona o la mala salut democràtica dels estats. Així, ha exposat que la llibertat de premsa i la seguretat dels periodistes són valors per si mateixos, perquè són la palanca de les altres llibertats. 

Durant la xerrada, la conferenciant també ha parlat del cas de la República Democràtica del Congo, que és un dels països més rics del món en termes de recursos naturals. Se n’extreu el coltan, un mineral indispensable per a la indústria de les tecnologies mòbils, l’origen del conflicte i, en canvi, és un dels països més pobres del món