Quantcast

Tres milions d'estudiants cridats a la vaga educativa

Tres milions d'estudiants estan convocats a la vaga educativa avui i demà per part del Sindicat d'Estudiants. A la convocatòria s'han sumat Podem i IU.

La reivindicació dels estudiants passa per la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) que el Govern en funcions està posant en marxa. Entre els aspectes més criticats d'aquesta Llei es troben les polèmiques revàlides de secundària i batxillerat, que s'espera que estiguin posades en marxa el 2017. La Lomce inclou també una assignatura de religió computable o l'avançament dels itineraris educatius.

els estudiants protesten també contra i l decret 3 + 2 que permet a les universitats posar graus de tres anys més dos graus de màster, el que encareix encara més els estudis enfront dels actuals 4+ 1.

Les taxes universitàries, que no han cessat de pujar des de 2012, són un altre dels cavalls de batalla. La mateixa Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) ha assenyalat aquest problema. Actualment Espanya és un dels països més cars de la UE.