Quantcast

A Mario Conde el va delatar una transferència de 600.000 euros

L'advocat de Conde, Javier de la Vega, assessor de Mario Conde des de fa anys, que suposadament va ser la seva principal ajuda l'hora de repatriar els milions que, suposadament, tenia ocults fora , va declarar aquest dimarts davant del jutge que ignorava que els diners repatriat tingués un origen il·lícit, segons fonts de la investigació. De la Vega ha afegit davant els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, que i l diners procedien del pare de Lourdes Arroyo, dona de Mario Conde, morta en 2007 , tal com li van explicar els seus clients, tal com informa el diari el País.

Pel que sembla, l'advocat de la Vega va rebre del seu client Lourdes Arroyo, instruccions per repatriar els fons del seu pare i invertir-los en Espanya. En morir Arroyo, els fons van passar a ser controlats per la filla del matrimoni, Alejandra Comte, que també confio aquests assumptes en el mateix advocat, que està entre els detinguts en l'operació policial que ens sorprenia aquesta setmana . Segons ha declarat el lletrat als investigadors mai va rebre instruccions de Mario Conde.

El problema per l'exbanquer és que tots els indicis apunten que els diners no era del sogre sinó del propi Mario Conde i que aquest va teixir un embolic de tres empreses a Espanya i vuit a l'estranger de les que es va servir per portar de tornada a Espanya prop de 14 milions d'euros mitjançant fictícies ampliacions de capital subscrites per les firmes estrangeres a favor de les situades a Espanya.

Segons fonts de la investigació, Comte va trigar 15 anys a portar de tornada els diners. Ho va fer poc a poc. T a partir de 1999, va començar per quantitats petites -uns 3.000 euros- i després va ser incrementant-les cada any. Entre 2010 i 2011 va repatriar dos milions d'euros, segons els esmentats mitjans. O na transferència de 600.000 euros 'aixecar la llebre'. Mario Conde no va poder justificar davant el banc l'origen de la transferència, que actiu el servei de prevenció de blanqueig i va acabar amb una denúncia a Anticorrupció.

A partir d'aquí, els agents de la UCO van seguir la seva pista durant mesos, convençuts que l'ex banquer portava dels seus comptes ocults "el que necessitava en cada moment per les seves despeses", amb un tren de vida molt elevat, tal com detalla el diari el Mundo.