Quantcast

CM.- L'estació d'autobusos disposarà de plaques fotovoltaiques i s'acabarà de construir al setembre

El Consell de Ministres d'aquest dimecres ha servit per licitar diferents obres entre les quals destaca la de l'Estació Nacional d'Autobusos que s'hauria de començar a construir entre finals de maig i principis de juny per estar enllestida a finals del mes de setembre. De manera paral·lela es durà a terme la licitació de la concessió d'aquesta estació nacional (per adjudicar-la entre els mesos d'agost i setembre) perquè pugui entrar en funcionament al mes de desembre, és a dir, coincidint amb la temporada d'hivern tal com ha comentat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres. Aquesta infraestructura constarà d'un edifici amb una marquesina i una teulada en què s'hi instal·laran plaques fotovoltaiques i una andana amb una capacitat per a deu autobusos de quinze metres.

El Consell de Ministres d'aquest dimecres també ha servit per licitar les obres de construcció del carril bici i l'adaptació dels vorals a la CG1 entre el Punt de Trobada i la rotonda d'accés a l'estació depuradora d'aigües (EDAR) sud, així com la licitació de les obres del carril bici entre la plaça Laurèdia fins a la rotonda del riu d'Auvinyà, en sentit descendent.

Un altre treball licitat i que dóna continuïtat als que ja s'han fet a la mateixa zona és l'eixamplament i rectificació de la CG3 entre Arans i el Cresp a Ordino. Aquest és el sisè projecte d'eixamplament que es licita a la via que va des de la Cortinada al Serrat perquè arribi als quinze metres d'amplada. El tram afectat en aquest cas té una longitud de 620 metres i els treballs s'allargaran 25 setmanes.

Una altra de les obres que han estat licitades és la de la gatera nacional que s'ubicarà a la Borda Vidal. Es preveu el condicionament de la planta inferior de la borda. Les obres tindran una durada de nou setmanes i es duran a terme seguint el projecte de l'arquitecte Josep Maria Felipó.

També s'ha aprovat la licitació de la campanya de pavimentació de carreteres per un import de 4,5 milions i que suposa una rebaixa del 6% respecte del cost mitjà. La licitació s'ha fet per la via d'urgència ja que els treballs han d'estar enllestits per a l'arribada del Tour.

A l'últim, s'han licitat les obres de manteniment i reparació de l'església de Sant Vicenç d'Enclar i la voravia entre el Lloset d'Encamp i Torrent Pregó.

Minicentral hidroelèctrica
D'altra banda, en el Consell de Ministres celebrat aquest dimecres també s'ha acordat la inscripció de la minicentral hidroelèctrica d'Arcalís al registre d'aquest tipus d'instal·lació. Ara els promotors tenen un termini de 18 mesos per materialitzar el projecte. Es tracta de la primera d'aquests instal·lacions que completa el procés per ser inscrita en aquest registre, després de superar un seguit de procediments i d'estudis, com el d'impacte ambiental.