Quantcast

Alt Urgell, 12 d'abril 2016: NO HI HAURÀ MÉS CONTRACTES AMB EFIAL

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell no farà més contractacions amb EFIAL mentre no es resolguin les investigacions a les que està sotmesa aquesta consultora per les seves accions en d'altres consistoris catalans.

La moció conjunta presentada per Compromís i ERC va ser aprovada amb el suport de la CUP, mentre que l'equip de govern va votar en contra al considerar que la relació amb la consultora sempre ha sigut 'legal i transparent'. Durant el ple, Convergència va arribar a demanar que es traiés la moció de l'ordre del dia després que el consistori anunciés al matí que totes les contractacions de consultoria passaran a ser per concurs públic.

Els promotors de la moció van defensar la necessitat que aquesta es mantingués a l'ordre del dia. Des de Compromís recorden que fa anys que demanen el canvi del sistema de contractacions mentre que des d'Esquerra valoren positivament que ja no es facin més contractacions a EFIAL.

Des de la CUP es mostren satisfets pel canvi de criteris en la contractació i que es deixin de fer 'a dit'.

El debat sobre les contractacions d'EFIAL va ser molt intens entre l'equip de govern i Compromís. El debat va pujar de to quan des del govern van anunciar que no contestarien una pregunta entrada per escrit per Compromís on es demanava saber quantes factures més s'han pagat a EFIAL des del 2014. L'equip de govern es va defensar al·legant que no disposava d'aquesta informació perquè 'la interventora municipal havia estat fora per un curs i no havia tingut temps de recopil·lar totes les dades'.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, Tinent d'Alcalde de la Seu d'Urgell – FRANCESC VIAPLANA, Regidor ERC – ÒSCAR ORDEIG, Regidor Compromís X La Seu – PAU LOZANO, Regidor CUP