Quantcast

Puigdemont canvia d'opinió i diu a La Moncloa per reunir-se amb Rajoy

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat avui que l'oficina del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, manté contactes amb la del president del Govern, Mariano Rajoy, per a una possible reunió, tot i que encara no hi ha "res tancat".

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'Executiu català, Munté ha afirmat que hi ha hagut "contactes" entre les dues oficines, promoguts pel govern català.

"la iniciativa ha estat nostra, però no s'ha tancat cap trobada", ha afirmat la portaveu, que ha descartat que hi hagi donat "marxa enrere" Puigdemont, que va dir que contactaria amb el president del Govern que fos investit i no amb un en funcions, com és el cas de Mariano Rajoy.

Munté ha ratificat, en tot cas, la "plena disposició" de Puigdemont a "seure amb qui sigui i això inclou a Mariano Rajoy", una voluntat que "en cap cas" creu que ha tingut el líder del PP, que, ha recalcat, no ha fet encara la crida de cortesia per felicitar Puigdemont pel seu nomenament com a president de la Generalitat.

Preguntada per la resposta que ha ofert Moncloa davant la iniciativa de la Generalitat, la portaveu del Govern ha dit que "no li consta "que s'hagi produït cap moment i ha afegit:" Haurem d'esperar ".

La consellera de Presidència no ha aclarit si, per Puigdemont, seria un inconvenient desplaçar-se a Madrid per l'eventual trobada , perquè ha indicat que primer Moncloa "ha de donar resposta" i, a partir d'aquí, es podrà començar a "parlar de concreció, sigui el que sigui".

la portaveu ha incidit en la "plena disposició del Govern i del president Puigdemont per dialogar amb tots els que vulguin ", inclòs Mariano Rajoy.

i la" millor prova ", ha prosseguit, és que Puigdemont s'ha reunit ja al Palau de la Generalitat amb els líders del PSOE i Podem, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, respectivament, i el divendres rebrà el president de Ciutadans, Albert Rivera.

Munté ha afirmat, així mateix, que Rajoy no ha donat fins al moment cap "mínim senyal" de voler reunir-se amb el president català.