Quantcast

L'FMI ??rebaixa el creixement de l'economia espanyola a un 2,6%

El creixement de l'economia espanyola el 2016 serà del 2,6% , una dècima menys que el previst al gener, i del 2,3% el 2017, sense canvis respecte a fa tres mesos, el que la manté al capdavant de les principals economies de l'eurozona, va anticipar avui el Fons Monetari Internacional (FMI).

En el seu informe de "Perspectives Econòmiques Globals", divulgat l'inici de la reunió de primavera de l'FMI i el Banc Mundial (BM), el Fons apunta a una "suavització" del creixement a Espanya, encara seguirà "per sobre de la mitjana de l'eurozona" , estimada en un 1,5% aquest any i en un 1,6% el pròxim, dues i una dècima per sota dels càlculs de gener.

el pronòstic de la institució dirigida per Christine Lagarde és < strong> inferior a les previsions del Govern espanyol, que xifra el creixement estimat per al 2016 en el 3%, i suposa la primera rebaixa de les previsions econòmiques de l'FMI per a Espanya després de diversos semestres de successives revisions a l'alça. < / p>

Així mateix, el Fons preveu que la taxa d'atur continuï la seva gradual descens a Espanya per baixar del 20% al final de 2016, amb un 19,7% estimat per a aquest any i del 18,3% per al tancament de 2017.

La inflació, per la seva banda, continuarà en terreny negatiu el 2016, amb un -0,4% ; i no es preveu que repunt fins al 2017, quan s'elevarà fins a un 1%.

Tot i la suavització de la tendència de creixement, l'economia d'Espanya serà la que més creixi de la zona euro, per sobre l'1,5% d'Alemanya i de l'1,1% de França (en ambdós casos dues dècimes menys que al gener), i de l'1% d'Itàlia (tres dècimes menys que tres mesos enrere).