Quantcast

Soria va ser secretari fins a 1997 d'UK Lines, una empresa britànica anomenada igual que la d'Bahames

Malgrat que José Manuel Soria, ministre d'Indústria en funcions, hagi negat aquest dilluns la seva participació en una societat offshore a Bahames que apareix en els papers de Panamà i que la relació que tenia era estrictament comercial.

< p> Aquestes informacions, segons apunten 'La Sexta' i 'El Confidencial' no són del tot exactes. Pel que sembla, Sòria apareix en un document del registre mercantil del Regne Unit com a secretari d'una societat anomenada UK Lines Limited, és a dir, el mateix nom que la polèmica 'offshore' de Bahames que li ha fet estar en les filtracions revelades aquests últims dies.

El ministre d'Indústria en funcions apareix amb aquest càrrec a UK Lines des de 1991 fins a 1997, és a dir, va cessar d'aquesta activitat quan portava més de mitja legislatura com a alcalde de Las Palmas de Gran Canària.

en els documents de registre de UK Lines s'aprecia com l'intermediari que va portar a la creació d'aquesta societat va ser Canal Trust, una filial que va ser investigada de fa anys a Espanya. Dóna la casualitat, segons el registre britànic, que la mateixa adreça postal de Las Palmas en la qual apareixia aquesta 'offshore' coincideix, a més, amb la qual està registrada l'empresa familiar dels Sòria , que va presidir el pare del ministre, ja mort.