Quantcast

Andorra la Vella instal·larà càmeres de vigilància a la plaça del Poble i al Parc Central

Un conjunt de càmeres de vigilància instal·lades a la zona del Parc Central i a la plaça del Poble, i connectades directament amb el Servei de Circulació, vetllaran per la seguretat dels ciutadans i per tal d'evitar bretolades, trencadisses i embrutament innecessari. Aquest ha estat un dels anuncis que la majoria del Comú d'Andorra la Vella ha fet durant el balanç dels primers cent dies de mandat i el repàs a la feina feta. El conseller de Medi Ambient i Noves Tecnologies, David Astrié, ha explicat que es tracta d'una prova pilot amb la qual s'està treballant i encara es desconeix el número de càmeres que hi haurà en cada zona, però la intenció és que es vagin col·locant a més espais. En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha explicat que s'està treballant en l'ordinació per regular la gravació d'imatges a la via pública i que les càmeres es col·loquin dins la legalitat.

Tot i que en les properes setmanes el Comú d'Andorra la Vella presentarà una campanya de sensibilització, ja està en marxa el procés de selecció de tres persones que s'encarregaran de vigilar la via pública amb l'objectiu de fer complir l'ordinació d'higiene al carrer, el compliment dels objectius de la Llei de residus i de l'estratègia nacional del paisatge. Es tracta d'un edicte intern amb la intenció de reestructurar el personal del Comú, i al qual s'hi han presentat deu persones.

Durant l'acte de valoració dels cent dies de mandat, el conseller de Serveis Públics i Circulació, Miquel Canturri, ha aprofitat per explicar el reforç d'il·luminació que s'està portant a terme a diferents indrets de la parròquia. Concretament, ja s'han col·locat 66 llums nous al passeig del riu, aquesta setmana es començaran a col·locar 130 punts de llum al Parc Central, i a l'avinguda Príncep Benlloch se'n col·locaran uns altres 42. A més, ja s'ha pressupostat l'adjudicació del subministrament de lluminàries a l'avinguda Meritxell, i durant el mandat es preveu il·luminar nombroses zones de la parròquia, totes amb llums led.

L'Espai del Ciutadà atendrà els neguits i suggeriments de cada zona de la parròquia

A partir d'aquest dilluns, tots els veïns d'Andorra la Vella i Santa Coloma rebran una carta informant-los del conseller que s'encarregarà d'escoltar els neguits i suggeriments de la seva zona. Així doncs, a cada conseller de la majoria comunal se li ha assignat una zona de la parròquia perquè pugui vetllar per les necessitats dels seus habitants.

A les noves dependències del Comú d'Andorra la Vella, al carrer Prat de la Creu, s'ha habilitat l'Espai del Ciutadà on es podran dirigir tots aquells que tinguin qualsevol problema o dubte per posar-se en contacte amb el seu conseller i intentar trobar una solució.