Quantcast

Iglesias assegura que Podem votarà sí en el referèndum català

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha explicat que la formació progressista votarà si en un futur referèndum d'autodeterminació de Catalunya perquè el vot afirmatiu suposarà reformar la constitució per trobar un nou encaix de Catalunya a Espanya.

Iglesias ha advertit que, en cas de guanyar el no en les urnes, si gnificaría que s'imposa la tesi de la independència i, per tant, la independència de Catalunya seria irreversible.

per al dirigent de la tercera força política la fórmula està pròxima al que no fa ni dos anys proposava la direcció dels socialistes catalans

la proposta no va estar sobre la m aquesta de la reunió que van mantenir a Madrid fa quatre dies representants del PSOE, de Ciutadans i de Podem. En la mateixa, s egons Iglesias, no es va tractar la problemàtica que envolta a Catalunya en la seva relació amb Espanya.

Per a Iglesias el que fa inviable l'acord per investir Pedro Sánchez com a cap del executiu d'Espanya no és el conflicte català sinó la política monetària pactada entre el PSOE i Ciutadans. Una política que, assegura Iglesias, està molt distanciada del programa econòmic de Podem.

< strong> Pablo Iglesias ha exposat que els barons del PSOE han a tancat en una gàbia a Pere Sánchez i això fa impossible que pugui tenir viabilitat un Govern de progrés entre aquestes forces polítiques i les confluències de progrés.

en cap cas Podem està en disposició de signar un xec en blanc p or el que la possibilitat de reiniciar el diàleg amb els dirigents socialistes és, ara mateix, molt improbable.

< p> Iglesias ha deixat c laro que el PSOE hauria de trencar el seu pacte amb Ciutadans i op tar per completar un pacte de les forces d'esquerres tal com, al seu entendre, han suggerit les urnes fa tot just unes setmanes.

El dirigent de Podem ha contemplat com a molt possible la repetició de les eleccions i, en aquesta direcció, creu que la seva formació sortirà a guanyar-les per que la societat demana un canvi real en les polítiques que s'estan duent a terme i que proposen els partits tradicionals als quals s'ha sumat Ciutadans.

Iglesias ha afegit que Ciutadans ha segrestat a Pedro Sánchez , un percepció que no s'escapa de la societat espanyola.