Quantcast

L'ONCA actuarà al Palau de la Música amb el Sextet Romàntic

El sextet està format per cinc membres de l’ONCA, Francesc Planella, Anna Aldomà, Josep Bracero, Sylvie Reverdy i Manuel Martínez del Fresno, amb la col·laboració de la violinista armènia Tatevik Khachatryan. Es va presentar per primer cop a Andorra el 2013, amb motiu de la primera edició del cicle ONCA Bàsic, amb un programa centrat en una selecció de 'Variacions Goldberg per a trio de corda' de Bach i el famós 'Sextet número 1 en si bemoll major, op. 18' de Brahms. L’any 2014, va formar part del cartell del 32è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà, en el qual va presentar el segon sextet de Brahms i el 'Sextet per a cordes' de l’òpera 'Capriccio, op. 85' de Strauss. En aquesta ocasió, es presenta per primera vegada a Barcelona, en el marc del XII Cicle ONCA al Palau, amb un programa centrat en Strauss i Brahms.

L’actuació s’iniciarà amb el 'Sextet per a cordes' de Richard Strauss, que és l’obertura de l’òpera 'Capriccio, op. 85'. Es tracta d’una peça breu, però que introdueix la base i l’estructura clàssica durant tota l’obra a través d’instruments de cambra. 'Capriccio' es va estrenar per primer cop al Teatre Nacional de Munic l’any 1942 i és l’última òpera del compositor alemany. Seguidament, la formació interpretarà el 'Sextet número 1 en si bemoll major op.18', del compositor alemany Johannes Brahms.