Quantcast

Mario Conde, detingut per repatriar de Suïssa els diners que va saquejar de Banesto

El exbanquer Mario Conde ha estat detingut aquest matí al seu domicili de Madrid per la Guàrdia Civil perquè portava diversos mesos repatriant els diners que el seu dia va saquejar de Banesto. El banc va haver de ser intervingut en 1993 pel Banc d'Espanya després de descobrir- un forat de 2.700 milions d'euros. Va ser un dels majors escàndols dels 90, que va afectar a molts petits estalviadors amb accions al banc.

Comte, que va ser condemnat en el seu dia a 20 anys de presó (dels quals va complir onze) per delictes d'apropiació indeguda, estafa i falsedat documental; però mai va aparèixer els diners. Durant la seva processos van sortir a la llum sumes milionàries traslladades a societats estrangeres vinculades a ell.

L'operació actual, desenvolupat per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, es posa en marxa en detectar que l'ex banquer porta diversos mesos repatriant de Suïssa part dels diners que va estafar a el seu dia . S'investiguen nous delictes de blanqueig de capitals i falsedat.