Quantcast

Grandvalira, Top 16 del rànquing mundial de les estacions amb més visitants

Grandvalira torna a situar-se en la 16a posició mundial del rànquing d'estacions amb més volum de dies d'esquí venuts, segons l'estudi 'International report on Mountain Tourism 2016' elaborat amb les xifres de la temporada passada, durant la qual l'estació va vendre 1.663.876 dies d'esquí. L'any passat el domini es trobava en 19a posició, el 2014 en el top 20 i l'any 2013 ja havia ocupat el 16è lloc. El rànquing l'encapçalen l'estació francesa de La Plagne, les austríaques Saalbach-Hinterglemm i SkiWelt, i la francesa Les Arcs.

L'estudi analitza les més de 2.000 estacions d'esquí de 68 països de tot el món, i estima que actualment hi ha 400 milions d'esquiadors a nivell mundial, que podrien arribar als 420 milions el 2020 si es compleixen les previsions de creixement d'aquests aficionats a la Xina. No obstant, Laurent Vanat reconeix que el mercat està estancat a l'Europa Occidental a causa de les condicions de la neu, la baixada demogràfica i la major competència de les destinacions d'oci.

Laurent Vanat situa Andorra en la 19a destinació d'esquí mundial, un rànquing que encapçalen Estats Units, França, Àustria i Japó. A més, el Principat és el país amb la proporció d'esquiadors estrangers més alta (95%), seguit d'Àustria (66%). També assenyala que Andorra té un clima més suau i assolellat que la resta d'estacions d'Europa, tot i que les condicions de neu són generalment bones. A més, alerta que el nombre d'esquiadors està estancat a causa de la lluita contra la competència internacional creixent i el fet que no disposi d'un mercat d'esquiadors nacional. De fet, Vanat també avisa que els esquiadors europeus, com ara els britànics, que actualment esquien als Alps o a Andorra tenen ara mateix més destinacions per escollir com Bulgària, Romania i Eslovàquia.