Quantcast

La Seu contractarà els assessors econòmics i financers per concurs públic

El govern municipal ha explicat que la moció presentada per Compromís per la Seu i ERC al ple d’aquest dilluns queda “totalment superada” per aquesta decisió, ja que la moció “que no posa en qüestió els processos de contractació”, sí que planteja no tornar a realitzar contractes menors amb l’empresa EFIAL.

Batalla ha explicat que els professionals d’aquesta empresa treballen amb l’Ajuntament de la Seu des dels anys 90, primer a través de la firma Oliver i Camps i, a posteriorment, a través d'EFIAL, empresa creada l’any 2007.

Batalla i Fierro han fet públic un informe de la secretaria i de la intervenció municipal del mes de desembre de 2014, realitzat a petició d’alcaldia com a resposta a una instància de l’oposició, del que han destacat que tots els contractes subscrits amb EFIAL s’han tramitat correctament; que totes les tasques encomanades eren necessàries; i que totes les tasques que es van encomanar han estat realitzades.

L’equip de govern ha volgut recordar que tots els encàrrecs i totes les factures d’aquests encàrrecs van passar pels òrgans pertinents de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell o d’HIULS, on hi ha representada l’oposició municipal, que en la gran majoria de casos va mostrar la seva conformitat amb les contractacions i amb el pagament de les factures. Per aquest motiu Batalla i Fierro han lamentat “la manca de rigor i la mala fe d’alguns partits de l’oposició amb l’objectiu d’erosionar políticament el govern municipal”.