Quantcast

Cameron, publica la seva declaració fiscal després de la polèmica pels papers de Panamà

El primer ministre britànic, David Cameron , s'ha convertit avui en el primer cap del Govern del Regne Unit a publicar la declaració d'Hisenda , en un intent per dissipar la controvèrsia pel cas dels papers de Panamà.

enmig d'una forta pressió mediàtica i política, Cameron va facilitar els detalls fiscals dels seus ingressos corresponents als anys entre 2009 i 2015 , després que sortís a la llum, a partir dels documents del bufet Mossack Fonseca, els seus beneficis d'una inversió del seu pare, Ian, en un paradís fiscal. < / p>

A primera vista, les aportacions d'impostos del primer ministre no indiquen que tingués ingressos dubtosos , però els mitjans qüestionen dos regals de 100.000 lliures -un total de 246.000 euros- que li va fer la seva mare, Mary Cameron, el 2011 després de la mort del seu pare.

Segons la declaració de Hisenda de l'últim període fiscal, 2014-15, el primer ministre va pagar 75.898 lliures (94.037 euros) en impostos sobre ingressos de 200.307 lliures (246.377 euros), que inclouen el seu sou com a primer ministre i el lloguer de casa familiar al barri de Notting Hill, oest de Londres.

Els ingressos estan formats per la seva sou com a cap del Govern , 140.522 lliures (172.842 euros); una aportació de 9.834 lliures (12.095 euros) del, un ingrés de 46.899 lliures (57.685 euros) del lloguer de casa a Londres i 3.052 lliures (3.753 euros) en interessos d'un compte bancari.

en anys anteriors, les declaracions mostren que va heretar 300.000 lliures (369.000 euros) del seu pare (mort en 2010), sobre el que no va pagar impostos perquè el mínim fiscal imposable en cas d'herència era de 325.000 lliures (399.750 euros), i un altre any va rebre els dos pagaments de 100.000 lliures (123.000 euros) de la seva mare.

els mitjans indiquen que la mare de Cameron va heretar accions de la inversió del seu marit a Bahames, per el que no està clar si el regal que Mary Cameron li va fer al seu fill en 2011- un any després d'arribar al poder- va procedir de la venda dels títols.

després de negar que no tenia interessos en paradisos fiscals, Cameron va reconèixer en una entrevista el dijous que va tenir accions per valor de més de 30.000 lliures (37.500 euros) al fons d'inversió del seu pare -Blairmore Holdings-, el que li va suposar un benefici de 19.000 lliures (23.370 euros) quan les va vendre, si bé va pagar els impostos corresponents al Regne Unit.

en els sis anys entre 2009 i 2015, Cameron va guanyar un total de gairebé 1,1 milions de lliures (1.353.00 euros) i va pagar uns 400.000 lliures (492.000 euros) en impostos, segons el resum de les declaracions d'Hisenda fetes públiques avui per la residència de Downing Street.

el primer ministre ha admès haver comès fallades en la forma en què va abordar les revelacions contingudes en els papers de Panamà, que han revelat que polítics, rics i famosos han fet inversions en paradisos fiscals per evitar el pagament d'impostos.

el líder tory (conservador ) ha subratllat que la seva intenció és ser "transparent" sobre la polèmica , encara que l'oposició laborista ha exigit avui que demà dilluns doni explicacions al Parlament.

< p> en unes declaracions a la BBC, el líder laborista, Jeremy Corbyn, ha insistit avui que vol veure els documents de Cameron.

"Necessitem saber el que hi ha exactament en la declaració. Necessitem saber per què va posar diners a l'estranger en primer lloc (…) Hi ha preguntes que ell ha de contestar. Crec que hi ha una tasca del Parlament ", ha subratllat Corbyn sobre la importància d'un escrutini parlamentari sobre la situació fiscal de Cameron.

" Aquesta és una situació moral. Si guanyes diners, pagues impostos. Si guanyes molts diners, pagues més impostos ", ha afegit Corbyn, que va prometre donar a conèixer la seva declaració d'Hisenda " molt aviat " encara que va recalcar que, en ella, " no hi ha sorpreses ".