Quantcast

L'objectiu dels terroristes de Brussel·les era tornar a atacar a França

La cèl·lula terrorista de Brussel·les pretenia tornar a atemptar a França però els avenços en les investigacions van motivar que canviés l'objectiu per Brussel·les, ha informat avui la Fiscalia federal.

"la Fiscalia federal confirma que nombrosos elements de la investigació indiquen que l'objectiu del grup terrorista era colpejar de nou França", va assenyalar el Ministeri públic en un comunicat.

Va ??afegir que els terroristes, "sorpresos per la investigació, que avançava a grans passos, finalment van prendre la decisió urgent d'atacar a Brussel·les ".

d'altra banda, la Fiscalia va informar que un jutge d'instrucció va inculpar avui a Mohamed Abrini , ja imputat pels atemptats del 13 de novembre a París, de participar en activitats d'un grup terrorista i d'assassinats terroristes al àmbit de la investigació dels atemptats de l'22 de març a Brussel·les.

"el jutge d'instrucció especialitzat en matèria de terrorisme ha posat a Mohamed Abrini sota mandat d'arrest en el marc del dossier relatiu a els atemptats de Brussel·les (al metro) i de Zaventem (a l'aeroport) ", ha indicat.

Segons ha explicat, està "inculpat de participació en activitats d'un grup terrorista, assassinats terroristes i temptatives d'assassinats terroristes".
Dissabte, el jutge ja va imposar a Abrini els càrrecs de participació en activitats terroristes i assassinats terroristes en relació amb els atemptats del passat 13 de novembre a París.

La Fiscalia també va confirmar ahir que Abrini és el tercer terrorista que va fugir després dels atemptats a l'aeroport de Brussel·les-Zaventem , conegut com el 'home del barret'.

en la seva declaració, Abrini va reconèixer estar en aquests atacs després de ser confrontat als resultats de diverses avaluacions d'experts.
a més va confessar que va tirar la jaqueta que portava a una paperera i que havia "venut" el barret.

els atemptats de París van causar 130 víctimes mortals i els de Brussel·les 32.