Quantcast

Alt Urgell, 8 d'abril 2015: S'INSTAL·LARAN 120 'PALS DE COBERTURA 112'

El Conseller d'Interior, Jordi Jané, ha presentat aquest matí al Consell Comarcal de l'Alt Urgell el desplegament que es farà al Pirineu de Pals de Cobertura 112.

Actualment a Catalunya n'hi ha 200 d'instal·lats, principalment a la provincia de Barcelona, i ara se n'instal·laran 120 més a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran. Jané ha explicat per a què serveixen els Pals de Cobertura 112.

Els Pals de Cobertura disposen d'un codi únic que els identifica i els geolocalitza el que permet una millor resposta per part del 112 i dels cossos d'emergència. Des del Departament d'Interior alhora també treballen conjuntament amb les companyies telefòniques per millorar la cobertura en zones de muntanya.

D'altra banda, el Conseller d'Interior ha signat, aquest divendres al migdia, el conveni perquè l'Ajuntament de la Seu d'Urgell tingui accés a la xarxa de telecomunicacions RESCAT destinada a cobrir les necessitats de comunicacions dels serveis d'emergències i seguretat de la Generalitat i que ha de permetre una major coordinació amb el consistori urgellenc en temes de seguretat.

Parlen al vídeo: JORDI JANÉ, Conseller d'Interior