Quantcast

Detenen a Brussel·les a un sospitós que va poder participar en els atemptats de París

La policia ha detingut a Brussel·les al belga Mohamed Abrini , buscat com un dels còmplices de Salah Abdeslam en els preparatius dels atemptats de París del 13 de novembre, van informar mitjans belgues.

Abrini, segons la cadena de televisió pública francòfona RBTF, seria el "home del barret" , el tercer presumpte terrorista que va sortir caminant de l'aeroport de Brussel·les després dels atemptats de l'22 de març i del que la Fiscalia federal va difondre dijous imatges captades per càmeres privades que el situaven en diversos carrers de la capital el dia dels fets, a fi de sol·licitar col·laboració ciutadana per a la seva detenció.

També ha estat detingut un segon sospitós, que va tenir contacte presumptament a l'estació de metro de Pétillon amb el suïcida que es va immolar diverses parades més endavant , a l'estació de Maelbeek, el 22 de març, segons el diari "de Standaard" i la cadena pública flamenca VRT.

Segons la RTBF, es tracta del ciutadà suec Osama K. i hauria comprat en un centre comercial al centre de Brussel·les les bosses que van servir per als atemptats en aquesta ciutat.

la detenció s'ha produït cap a les 14.00 GMT en un apartament al districte de Brussel·les d'Anderlecht , ha afegit el diari flamenc de Standaard.

Per la seva banda, la Fiscalia federal ha confirmat en un breu comunicat que "s'han produït diverses detencions durant el dia, com a part de (la recerca) dels atacs a l'aeroport de Brussel·les i l'estació de metro de Maelbeek", en què van morir 32 persones.

"De moment és impossible fer més comentaris. Més endavant es donarà a conèixer més informació mitjançant un comunicat de premsa o una conferència de premsa, tot i que és impossible donar una data exacta ", ha apuntat el Ministeri fiscal.

< p> Abrini era buscat per la seva complicitat en els atemptats de París i el seu ADN va ser trobat a l'apartament del districte de Brussel·les de Schaerbeek del qual van partir els kamikazes que es van fer explotar al metro ia l'aeroport.