Quantcast

Podem preguntarà a les seves bases si facilita un govern de PSOE i Ciutadans

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha avançat avui que la formació estatge preguntarà a les seves bases, entre els dies 14 i 16 d'abril, si volen " un Govern basat en el pacte de Rivera amb Sánchez" < / em> i si estan "d'acord amb la proposta de govern de canvi" que ofereix Podem, que ahir van descartar PSOE i Ciutadans.

en roda de premsa al Congrés després la reunió que ha mantingut amb la seva adreça i les confluències, Esglésies acompanyat per la major part dels membres del seu Executiva, ha reconegut que van sortir molt "decebuts de la reunió d'ahir amb PSOE i Ciutadans".

"Si hi ha un titular de la reunió d'ahir, és que a Podem li van dir que 'no' a tot" , ha postil·lat el líder de Podem.

Per això, ha afegit, avui han decidit ser "molt clars" i "honestos" amb els ciutadans que es mereixen que els diguin la veritat i no es jugui amb ells.

Perquè, segons les afirmacions d'Esglésies, la sensació de podem durant la reunió d'ahir es resumeix en que les seves propostes van ser respostes "amb immobilisme", el que els ha portat a sortir "decebuts".

Metafòricament, el secretari general de podem ha assenyalat que "sembla que el PSOE hagués viatjat en avió al país de Ciutadans i que els haguessin segrestat el passaport, i no es poden moure d'aquí".

També ha precisat Iglesias que al llarg de la reunió d'ahir amb PSOE i amb Ciutadans no es va parlar de fórmules de govern, tot i que "van quedar molt clars els límits", ja que el Partit Socialista va manifestar que "no estava d'acord en cap cas amb explorar" la via del Govern progressista, en tant que Ciutadans va deixar clar que Podem no té cabuda en un Executiu amb ells.

Per tant, segons la seva versió, "ni PSOE ni Ciutadans estan disposats a moure programàticament", ja que a la pregunta "explícita "que Iglesias va plantejar ahir a la delegació de Ciutadans sobre si el document acceptava retocs, aquesta delegació va contestar que" només retocs ".

" la resposta és legítima, però immobilista ", ha incidit el líder de Podem.