Quantcast

Junts pel si i la CUP segueixen endavant amb el full de ruta separatista

La CUP s'havia plantegeu o iniciar el seu distanciament amb el grup majoritari sobiranista, Junts pel sí, si aquest no s'avenia a donar suport a una moció rupturista en seu parlamentària.

els diputats de CDC i d'ERC han conseg uït que la moció no sigui tan explosiva com feien preveure les declaracions dels portaveus de la formació anticapitalista. Aquests pretenien constata r per escrit la voluntat de desacatar al Tribunal Constitucional ia la justícia espanyola.

L'oposició ha criticat que els 72 diputats separatistes estiguin utilitzant la Taula d i la cambra catalana al seu antull per fer i desfer mocions de ruptura a la carta.

l'acord subscrit entre Junts pel si i la CUP suposa certificar la moc ió que va ser aprovada el passat 9 de novembre quan encara s'estava negociant el pacte d'investidura i en les primeres de la constitució del nou Parlament.

Aquesta Moció va ser declarada nul·la per l'alt tribunal que va entendre que no s'ajustava al que preveu la Constitució.

els 62 diputats de Junts pel sí no comparteixen alguns postulat s de la CUP com per exemple quan es refereix al fet que els càrrecs electes han de seguir desatenent les peticions de les institucions no democràtiques de l'Estat espanyol.

Tampoc l'apartat en què s'insta el Govern de la G eneralitat a desatendre els requeriments de l'Audiència Nacional relatius al procés de desconnexió pacífica i democràtica d'Espanya i, po r tant, que la policia catalana no actuï en qualitat de policia judicial.

en el debat parlamentari els portaveus de la CUP han destacat s o voluntat d'accelerar el procés cap a la ruptura del temps que, des de Junts pel sí, el diputat Lluís Llach ha evidenciat la voluntat del seu grup d'aplicar i de mantenir el full de ruta que s'havia marcat en la negociació amb els anticapitalistes. < / strong>

Llach ha proclamat que no hi ha marxa enrere perquè Catalunya formi part i en any i mig del conjunt de nacions que integren la Unió Europea.