Quantcast

Es va fer passar per pastor i va estafar 'on line' més de 6 milions d'euros

Durant 2011 i 2015, Benjamin Rogovy va fer milions de dòlars aprofitant les creences religioses de les persones. A través de la seva pàgina web, ChristianPrayerCenter.com, va portar a la gent a creure que els ministres i líders religiosos orarían per ells si paguessin entre 6 i gairebé 30 euros pel servei . Com és possible? Increïblement, Rogovy les hi va arreglar per convèncer milers de persones a participar en l'estafa, convertint-se en l'únic destinatari de totes les seves donacions. Perquè l'estafa online semblés genuïna, Rogovy es va fer passar pel Pastor John Carlson, un personatge fictici amb un perfil d'aspecte professional a LinkedIn.

Va ??crear altres perfils falsos per als ministres que podrien proporcionar consultes privades i realitzar cerimònies religioses a través de ChristianPrayerCenter.com i la seva versió espanyola, OracionCristiana.org. Tots dos llocs contenien falsos testimonis de persones que, amb l'ajuda de les seves oracions, havien estat capaços d'evitar execucions hipotecàries, guanyar la loteria, tenir nadons sans, i fins i tot curar-se del VIH.

< p> l'esquema va funcionar a la perfecció durant quatre anys, i al cim de la seva popularitat, el servei de resos previ pagament de Rogovy tenia ni més ni menys de 1.289.120 likes a Facebook. La gent postejava totes les seves oracions en línia i enviava els diners amb l'esperança que pogués comportar petits miracles .

Però Rogovy va ser finalment atrapat l'any passat, i després d'una investigació de un any, se li va demanar que tanqui la pàgina web. El procurador general de l'estat de Washington Bob Ferguson també li ha condemnat a pagar els 6 milions d'euros que va prendre de creients involuntaris.