Quantcast

Aquestes són les propostes de Podem

Tant Ciutadans com el PSOE s'han compromès a revisar el document de propostes presentat per Podem a la reunió tripartida, si bé sembla difícil que es pugui arribar a un acord, especialment en el cas de Ciutadans el vicesecretari, José Manuel Villegas, va qualificar directament de " impossible i inviable" un pacte basat en aquesta oferta.

La formació de Pablo Iglesias, l'oferta es pot consultar en línia en el document original en la seva totalitat , renúncia a alguns dels plantejaments del seu programa electoral i fa concessions. Entre elles, redueix el seu objectiu de despesa pública de 96.000 milions d'euros a 62.000.

D'altra banda, encara que no renuncia al referèndum de Catalunya admet desplaçar l'àmbit de la negociació a una taula de diàleg entre a Comú Podem i el PSC, amb el compromís d'assumir l'acord al que arribin.

En el seu programa electoral proposaven també una reforma tributària < / strong> que incrementés la recaptació fiscal un 4 per cent del PIB i ara "relaxa" aquest objectiu en un punt descartant pujades en els tipus nominals de l'IRPF i de l'Impost de Societats, i elevant exclusivament els tipus efectius d'aquestes figures tributàries. < / p>

No s'incrementarien per tant els tipus marginals màxims per a rendes superiors als 60.000 euros a l'any (encara que sí el tipus efectiu a pagar, via eliminació de deduccions), ni tampoc es restituiria el tipus general de l'Impost de Societats al 30 per cent.

Una altra de les " cessions " anunciades per Iglesias és que ja no exigeix ??derogar les dues últimes reformes laborals, es conforma amb la derogació de la del PP i dóna " per bona " una part de la del PSOE.

Al temps, redueix la seva petició d'augment del Salari mínim interprofessional, de 950 a 900 euros al mes al llarg de la propera legislatura.

Pel que fa a la renda garantida que proposava de 600 euros al mes, ara situa aquesta xifra en 500 euros durant la primera meitat de la legislatura fins a arribar als 600 en la segona.

El cost d'aquesta mesura es va fixar en 15.000 milions anuals, que ara es quedarien en 8.600.

en pensions , Podem havia establert en el seu programa situar l'edat de jubilació en els 65 anys i, tot i que no renuncia a la proposta, considera que un pacte de Govern ha de prioritzar que es deroguin la resta d'aspectes de l'última reforma de les pensions del PP i que s'aborden millores en el marc del Pacte de Toledo.

Una altra de les mesures més socials afecta el compromís de Podem d'universalitzar el accés gratuït de la ensenyament infantil (de 0 a 6 anys) de manera immediata i de 0 a 3 anys en la següent legislatura.

No obstant això, ara admetrien que durant la propera legislatura només seria possible garantir, " a la segona meitat del mandat ", la universalització de 2 a 3 anys, i implantar un calendari progressiu fins al 2020 per a la resta, com recull el pacte de PSOE i Ciutadans.

en Sanitat també " cedeixen " en la seva aspiració de suprimir el copagament farmacèutic i la deixen en una " revisió " amb " criteris de necessitat i cronicitat ", com també apareix en l'acord de socialistes i el partit de Rivera.

a més, redueix la seva promesa d'universalitzar el dret als serveis públics d'atenció a la dependència, per que es faci de manera progressiva al llarg de les dues properes legislatures i xifrant en 3.000 milions d'euros l'augment de finançament.

Rebaixa, així mateix, la seva proposta d'igualar els permisos de paternitat i maternitat en els pròxims quatre anys, amb una implantació més progressiva (10 setmanes de paternitat en 2019 i 16 setmanes intransferibles el 2022).

amb altres propostes intenten atraure Ciutadans acceptant, per exemple, els criteris de reforma electoral que recull el pacte d'aquest partit amb el PSOE, o eliminant la prohibició del finançament bancari de les formacions polítiques per acceptar limitar-la a la meitat del volum de la despesa anual de cadascuna d'elles.

Modulen també la seva exigència de prohibir les "portes giratòries" i accepten reduir el termini de 10 a 5 anys després del cessament d'alts càrrecs perquè puguin incorporar-se a empreses d'un sector en què no tinguessin experiència.