Quantcast

Coses que passaran si la Terra deixa de girar

-

1
Eppur si muove. I, però, es mou. És la frase que la tradició atribueix a Galileu Galilei, la qual

Eppur si muove. I, però, es mou. És la frase que la tradició atribueix a Galileu Galilei, la qual suposadament va murmurar pel baix després d'haver abjurat de les seves teories heliocèntriques davant el Tribunal de la Santa Inquisició. La tradició assenyalava que la Terra es mantenia immòbil, i eren el cel i les estrelles les que es movien al voltant. Posar aquesta idea en dubte era tan sacríleg com qüestionar l'existència de Déu o posar en dubte la centralitat de l'home en el planejament diví. Avui potser ens seguim creient el centre de l'univers, però ja no ens cap dubte que el nostre planeta es mou al voltant del Sol, i gira sobre el seu eix. El moviment de rotació, la volta completa, dura 23 hores amb 56 minuts i 4 segons si prenem com a referència les estrelles, i 24 hores si prenem com a referència el Sol. Pel que fa al moviment de translació, regit per l'atracció de la gravetat, transcorre en 365 dies i 6 hores, que els humans acumulem cada quatre anys en els anys de traspàs. Però, què passaria si tot canviés? ¿Si la terra deixés de girar? Però Michael Stevens, un divulgador científic, es va fer aquesta pregunta i va explicar les seves terrorífiques conclusions en un vídeo encara que ajuda a entendre alguns conceptes científics. Un xoc a 1.600 quilòmetres per hora: 1.600 quilòmetres per hora és la velocitat a la qual la Terra gira sobre el seu propi eix. Si s'aturés de cop i volta seria com anar en un vehicle a aquesta velocitat i tenir un sobtat impacte que ens faria sortir volant a tots per l'aire cap a l'est. Seria molt difícil sobreviure.

Atrás