Quantcast

Andorra intercanvia experiències i bones pràctiques per fer front a l'extremisme violent

L'ambaixador i representant permanent d'Andorra a la seu de les Nacions Unides a Ginebra, Enric Tarrado, ha participat en la Conferència de Ginebra sobre la prevenció de l'extremisme violent, que s'ha dut a terme els dies 7 i 8 d'abril a l'Oficina de les Nacions Unides. Els estats han pogut intercanviar experiències i bones pràctiques a l'hora de fer front a l'extremisme violent i donar suport al Pla d'acció del secretari general per prevenir-lo.

Durant el primer dia, la Conferència ha reunit experts d'alt nivell i s'ha centrat en analitzar i debatre l'amenaça de l'extremisme violent a la pau i seguretat internacionals, així com les mesures previstes en el pla d'acció. El segon dia s'ha dedicat a la presentació de les mesures i pràctiques nacionals per part de prop de 80 estats membres.

Per la seva banda, Tarrado ha centrat la seva intervenció en la importància que té per a Andorra l'educació per a una ciutadania democràtica i els drets humans. A més, també ha volgut destacar la importància de les mesures preventives recollides al Pla d'acció, com l'educació, el respecte pels drets humans o el desenvolupament econòmic.