Quantcast

Ciutadans veu "impossible i inviable" un pacte amb l'oferta de Podem

El vicesecretari general de Ciutadans , José Manuel Villegas, ha assegurat avui que amb les 20 propostes plantejades per Podem en la reunió a tres és "impossible i inviable " 1 acord de govern, tot i que ha confiat en què la formació de Pablo Iglesias rectifiqui la seva postura.

Villegas, al final de la roda de premsa que ha ofert al final de la reunió entre PSOE, Ciutadans i Podem a al Congrés, ha subratllat que amb les posicions mantingudes avui per la formació estatge , "la perspectiva és que no hi hagi acord".

"no ho descartem absolutament, però en les actuals condicions i amb aquestes propostes, creiem que és impossible i inviable després de la reunió d'avui ", ha resumit el dirigent de Ciutadans en una roda de premsa a la cambra després de mantenir una primera trobada entre PSOE, Podem i Ciutadans que ha durat gairebé dos hores i mitja.

Encara que no preveuen que hi hagi una segona reunió, ha admès Villegas, si donaran en les pròximes hores una resposta "formal i detallada" a Podem sobre els seus vint iniciatives , recalcant també que el pacte signat amb el PSOE segueix vigent.

"No podem acceptar que l'acord PSOE-Ciutadans estigui en via morta, mantenim l'acord i seguim defensant", ha subratllat el "número dos" del partit, qui també ha dit que des del principi de la reunió han apreciat que havia posicions "distants ·.

Tan distants, ha explicat, que hi ha una condició impossible d'acceptar per a Ciutadans que és donar suport a un Govern de coalició a la valenciana com consta en el document que ha defensat Esglésies en la reunió.

"Per la via del 161 ni pintem res ni estem convidats i no volem estar" , ha subratllat el portaveu de l'equip negociador de Ciutadans, qui també veu complicat d'assumir l'augment de la despesa pública en 63.000 milions d'euros, la derogació de la Lomce, l'augment d'impostos, modificar el mercat de treball i acceptar el dret a decidir < / p>

Villegas, que ha valorat la "claredat i franquesa" amb la qual Podem ha acudit a la negociació, ha insistit que la formació estatge només vol substituir el pacte PSOE-Ciutadans per les seves mesures.

d'aquesta reunió s'ha sortit amb la idea que els socialistes segueixen donant suport de manera "ferma" el pacte que van signar junts i, per tant, "tenen la sensació que valdrà matí i la setmana que ve ".

Malgrat que queda menys d'un mes per al 2 de maig, data en què es convocarien noves eleccions, seguiran intentant que Podem se sumi al pacte des del convenciment que han de" esgotar les poques opcions que queden ".