Quantcast

La Cerdanya, 7 d'abril 2016: LAMENTEN LA FALTA DE TRANSPARÈNCIA EN EL PLA DE L'AERÒDROM

Els alcaldes de Das i Fontanals asseguren que els tràmits que ha seguit l’administració per aprovar el Pla Director Urbanístic de l’Aeròdrom (PDUA) de Cerdanya no han estat els correctes i han lamentat que fins divendres passat no se’ls enviés el document per comprovar si s’havien contemplat o no les seves al·legacions. A més, s’han queixat de la falta d’informació i de la poca transparència del procés. Els batlles han assegurat que les al·legacions presentades són certes, ja que el pla preveia l’ampliació de les instal·lacions i la construcció d’edificis de més de quinze metres d’alçada. També han explicat que no estan en contra d’un aeroport esportiu sinó que estan en contra d’un aeroport comercial.

L’aeròdrom de Cerdanya no té, de moment, aprovat el nou pla directiu, ja que dimarts el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a petició del Síndic de Greuges, va posposar la seva aprovació. Per altra banda l’Associació de propietaris del poble de Soriguerola ha iniciat una campanya a través de les xarxes socials per exigir l’anul·lació del nou PDUA, que ja compta amb més de 5.400 signatures.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de Cerdanya i alcalde d’Alp, Ramon Moliner, ha afirmat que el pla no contempla l’allargament de la pista ni el canvi d’ús a aviació comercial i que la plataforma que s’ha engegat en contra del projecte es fonamenta amb uns arguments ‘falsos’. A més, ha dit, la tramitació ha estat correcta.

Moliner també ha explicat que en el pla urbanístic hi consta una ampliació del nombre d’hangars i la creació d’uns allotjaments vinculats únicament a l’activitat de les instal·lacions i no la construcció d’hotels, com s’ha dit.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS – ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS – RAMON MOLINER, PRESIDENT CONSELL COMARCAL – CERDANYA