Quantcast

El Govern garantirà els drets lingüístics de tots els catalans

El President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha negat que sigui racista el manifest elaborat per 250 linguistas del territori en el qual s'assegura que una hipotètica Catalunya independent ha de ser monolingüe perquè, en cas contrari, la llengua catalana seguirà en perill de desaparèixer.

Puigdemont ha promet anat, al Parlament de Catalunya, que el Govern que presideix garantirà els drets < / strong> liguísticos de tots els catalans.

Des "Catalunya sí que pot", una de les marques catalanes de Podem, el seu portaveu Lluís Rabell ha lamentat que exconsell ers com Josep Lluís Rovira o Carme Laura-Gil hagin donat suport aquest manifest en el qual, al seu entendre, es permet "parlar d elo que va ser la immigració a Catalunya com de colonitzadors involuntaris impulsats pel franquisme".

el President de la Generalitat ha ped anat al líder ecosocialista que no argumenti basant-se qüestions que, en cap cas, són presents en el manifest.

Puigdemont ha deixat clar que en el Govern que presideix no es trobarà cap element que posi en risc i que no posi en valor l'esforç que ha fet tanta gent en les últimes dècades per contribuir a mantenir la llengua feble, la catalana, en contacte amb llengües com l'espanyola, l'anglesa i la francesa.

Per la seva banda, la titular d'ensenyament, Meritxell Ruiz, ha informat a la cambra catalana que són 39 les famílies d'alumnes que s'han acollit al d icrito que preveu un ajut de 6.000 euros per a aquells estudiants que volen que el castellà sigui la llengua vehicular en la seva trajectòria acadèmica iq ue, en no disposar d'un centre públic en el seu municipi , opten per acudir a col·legis privats.

a aquestes famílies, el departament d'ensenyament els ha enviat una carta en què se'ls informa de l'existència d'escoles que imparteixen matèries no lingüístiques, com o és el cas de la Física o de les Matemàtiques, en llengua castellana per si volen matricular en aquests centres als seus fills.

per Meritxell Ruiz la LOMCE s'està burlant de les famílies des del moment e n que està imposant un sistema que no existeix.