Quantcast

Montoro rebaixa a la baixa el dèficit després d'un ajust sorpresa de 1.600 milions

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dijous que la Intervenció General de l'Estat revisarà les dades pressupostàries del tancament de 2015 a haver d'aplicar les noves normes europees sobre la reordenació de l'espai radioelèctric. "Hi ha una nova modificació. Un canvi per les conseqüències pressupostàries de l'ús de l'espai radioelèctric que els estats membres hem anat desenvolupant durant 2011-2015" , ha explicat el ministre durant la seva intervenció a la comissió d'Hisenda al Congrés , aquest dijous.

L'Estat millora el seu dèficit públic en 1.600 milions d'euros en 2015, últim període de les concessions. "Hem de traslladar en el temps els ingressos i l'alienació d'actius per la reordenació de l'espai radioelèctric" , ha manifestat Montoro. "Això fa que el dèficit que vam presentar i remesos a Eurostat serà corregit a la baixa. el tancament seria el 5% sense ajuda financera, i el 5,08% amb ajuda financera ", ha precisat.

D'aquesta manera, l'Administració central hauria tancat amb uns números vermells del 2,53% del PIB, quan l'objectiu era del 2,9%. "És una millora significativa de l'objectiu" , ha indicat el ministre, que ha recordat que les comunitats autònomes i les corporacions locals no pateixen variacions en els seus tancaments pressupostaris . Les comunitats van tancar amb un forat de l'1,66% quan tenien un sostre del 0,7% del PIB. Els Ajuntaments per la seva banda, han tancat amb un superàvit del 0,44%, quan s'havia fixat que arribessin equilibri pressupostari (0%). I la Seguretat Social va tancar amb un desfasament pressupostari entre despeses i ingressos públics de l'1,26% davant el talp del 0,6% previst.