Quantcast

Entrevista secreta Sánchez-Junqueras: Què va passar en la trobada?

La desconfiança de certs sectors del PSOE sobre els intents d'aconseguir un govern de Pedro Sánchez i el cost que això pogués tenir en termes de compromisos i contrapartides no s'ha aclarit encara, a tenor de l'efecte que va tenir ahir que sortís a la llum una reunió secreta entre Sánchez i Oriol Junqueras, secretari general d'ERC. Però és que, a més, en vigílies de la reunió a tres entre PSOE, Ciutadans i Podem, aquesta reunió no ha estat ben rebuda pel partit d'Albert Rivera. Ni de bon tros.

Què va passar a la cita? Segons el diari El País, Sánchez va preguntar directament a Junqueras què demanava a canvi de donar suport la seva investidura, segons fonts de l'entorn del líder republicà. Quan Junqueras li va respondre que volia un referèndum d'autodeterminació. En aquest moment la reunió gairebé es va donar per acabada.

La cita va tenir lloc el passat 15 de març, i va ser revelada per 8TV. Abans d'aquesta cita, quan el líder socialista repetia per "activa i per passiva" que no comptava amb els independentistes per a les converses prèvies a la investidura.

Segons ha confirmat Sánchez al diari El País, el socialista va exposar la seva tesi sobre els canvis que s'han de registrar en la relació entre el Govern d'Espanya i la Generalitat i va insistir en la necessitat de recuperar el diàleg entre les dues administracions, i de les possibilitats de destensar la situació. A més, la situació econòmica i política de Catalunya va centrar bona part de la reunió que va durar dues hores.