Quantcast

El misteriós forat en un llac portuguès que amaga una sorpresa

Un calmat llac portuguès d'aigües tranquil·les a la Serra dela Estrella està cridant l'atenció de mig món. Què passa? Gairebé en el seu centre, una forat de 4,6 metres de diàmetre deixa escapar l'aigua. O això sembla. EL fenomen només és visible elevant-se, des de l'aire. Arran de terra és impossible veure res que indiqui l'existència del que en realitat és la presa de Conchos, 1 desguàs creat per la mà de l'home que recull les aigües de la Ribeira das Naus i les transporta a través d'un túnel de més d'un quilòmetre fins a la ciutat de Lagoa.

Cal comptar que la presa de Conchos va ser construïda en 1955 forma part del complex hidroelèctric de la Serra de l'Estrella . L'actuació de la natura ha provocat que la presa es 'mimetitzi' amb l'entorn i sembli contenir un forat natural on res han tingut a veure els éssers humans. És només un r cèrcol efecte visual que ja ha estat obseravado per gairebé quatre milions de persones .