Quantcast

Carceller Coll, una de les majors fortunes d'Espanya, també està en els papers de Panamà

Entre els noms d'espanyols que apareixen en els anomenats 'Papers de Panamà', desvetllats pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació i el diari alemany 'Suddeustche Zeitung', apareix el de l'empresari Carceller Coll i diversos dels seus familiars.

Carceller Coll és una de les majors fortunes del nostre país, amb un imperi construït al voltant de gegants com la cervesera Damm o una petroliera, Disa Corporació. Segons les informacions publicades avui per El Confidencial, Carceller Coll, va teixir durant 20 anys una trama fiscal que, de fet, ja està sent investigada a Espanya per l'Agència Tributària.

Des de 1995 tant el patriarca com els seus fills van tenir diverses societats 'offshore' constituïdes a través del despatx Mossack-Fonseca.

L'Agència Tributària ha investigat el 2011 diverses de les societats 'offshore' dels Carceller, així com les de les germanes Carceller Arce a 2006. Diversos dels casos van ser sobreseguts, però la investigació contra les societats del pare, Demetrio Carceller Coll, han portat a la obertura d'un judici oral per presumpte delicte fiscal i de blanqueig de capitals . No obstant això, no se sap si arribarà a celebrar-: la data ha estat repetidament posposada pel delicat estat de salut del patriarca la família.