Quantcast

Moscovici reconeix la cooperació d'Andorra i Mònaco en matèria fiscal

Moscovici ha fet una crida per establir una veritable llista europea que estigui basada en criteris comuns. A més, ha demanat que aquesta llista sigui presentada en els propers sis mesos «com a molt tard». Moscovici ha considerat «certament immorals» les activitats a través de la creació d'empreses en paradisos fiscals que han estat conegudes a partir de la publicació dels 'Papers de Panamá'. 

«En una paraula: és inacceptable. Les quantitats de diners, les jurisdiccions i els noms associats són francament xocants. Els territoris no cooperadors són paradisos fiscals, hem 'incloure'ls en una llista única europea» ha dit apuntant també a la possibilitat d'establir «sancions apropiades».

L'exministre francès ha assenyalat especialment els estats membres, entre els que ha recordat que n'hi ha que es mostren «reticents» a actuar, però espera que l'escàndol dels 'Papers de Panamá' serveixi perquè els Estats reaccionin. A més, ha recordat que Panamà només es trobava llistat com a paradís fiscal per vuit dels vint països, fet que considera una «mostra que un enfocament comú és molt més que necessari».

«La meva sensació és que quan està en una llista, el primer objectiu d'un país és sortir-ne, és una pressió internacional molt forta que al final és difícil de suportar». També ha volgut deixar en evidència que Panamà s'hagi negat a asseure's amb Brussel·les per establir una major cooperació en matèria fiscal com sí ha destacat que han fet Mònaco i Andorra.