Quantcast

Alt Urgell, 6 d'abril 2016: LES PLUGES MULTIPLIQUEN PER 4 EL CABAL DEL SEGRE

Les precipitacions caigudes als darrers 3 dies al Pirineu han multiplicat per 4 el cabal del riu Segre. Aquest és l'aspecte que oferia al seu pas per la Seu d'Urgell, aquest dimecres al migdia.

Les pluges registrades des de diumemge no han suposat una crescuda important del riu Segre tot i la importància de les precipitacions acumulades, ja que el cabal es trobava sota mínims. El riu ha passat de portar 7m3/s a pràcticament 28m3/s en les últims hores.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, el país ha viscut l'episodi de pluges més important dels darrers 6 mesos amb precipitacions que s'han concentrat al Prepirineu i al vessant sud del Pirineu. A l'Alt Urgell i Cerdanya s'han arribat a acumular fins a 76l/m2 a Prat d'Aguiló i Alinyà.

Una altra bona notícia de cara a les reserves d'aigua és l'acumulació de neu nova a les muntanyes que s'ha situat entre els 20 i els 50 cm per sobre dels 1.900 metres.