Quantcast

Docs Barcelona estrena el documental sobre la pionera del fotoperiodismo en España

"Joana Biarnés, una entre tots" és el documental del mes d'abril i la història de la primera fotoperiodista espanyola q ue arriba a les sales de cinema de la mà de Docs Barcelona .

el film d'Oscar Moreno i Jordi Rovira, realitzat per Rec Produccions, i amb la coproducció de Photographi Social Vision s'estrena aquest dijous al club Aribau.

Aquest documental dóna a conèixer la vida i l'obra d'una dona excepcional, la fotògrafa Joana Biarnés, recuperada gràcies al redescobriment del seu arxiu i de les impressionants imatges amb què la llavors jove professionals l immortalitzar les terribles inundacions del Vallès del 1962.

Biarnés va ser una pionera que va saber vèncer els prejudicis d'una època, va triomfar en la seva professió, va conèixer i va immortalitzar a grans persones ges de la història i quan es va poder convertir en llegenda va desaparèixer .

El reconeixement de la seva trajectòria i de la seva obra fan ara justícia i retorna a l'autora al lloc que mereix en la història de la fotografia nacional.

Des de Photographic Social Vision s'edita anualment la guia Photolover que dóna visibilitat a aquells professionals, empreses i organitzacions que volen i respecten i, a més, potencien i defensen la fotografia en qualsevol d i les àrees de producció, difusió i conservació.

la guia Photolover iniciar el seu camí l'any passat per donar visibilitat a aquestes empreses, organitzacions i professionals que po r la seva bona praxi, criteri, qualitat, aportació al sector i respecte a la creació són una referència obligada per a tots aquells que estimen la fotografia.

< p> La guia Photolover 16 compta ja amb més de 55 empreses seleccionades han rebut aquesta distinció com un segell de qualitat que posa en valor la seva tasca davant el sector professional i que els atorga més visibilitat en l'àmbit social .