Quantcast

La CUP debatrà en assemblea sobre l'aplicació del camí cap a la independència

Les desavinences entre les formacions polítiques que defensen la independència de Catalunya s'han fet ja evidents quan tot just han transcorregut 100 dies del pacte d'investidura que va permetre proclamar a Carles Puigdemón t com a President de la Generalitat de Catalunya.

La formació anticapitalista debatrà el camí que ha de portar a la independència de Catalunya en una assemblea que, amb caràcter extraordinari, s'ha convocat per al pròxim 22 de maig.

Alguns militants de la candidatura d'unitat popular es mostren disconformes sobre el ritme que està aplicant el Govern en el procés de desconnexió amb Espanya.

la intenció de l'equip que dirigeix ??la CUP passa per reclamar que abans del 10 de gener pròxim, moment del primer aniversari d el Govern sobiranista, es faci un pas clar i concret en el camí h acia la ruptura mentre s'avança, en paral·lel, en l'aplicació de la declaració independentista del 9-N.

Si la CUP no percep que s'avança significativament en aquesta direcció organitzarà una conferència nacional per iniciar el que podria qualificar de frau dels 12 mesos de Govern de Junts pel si i l'inici d'un canvi de paradigma.

Per als anticapitalistes resulta imprescindible trencar amb el marc jurídic i polític espanyol i això només es pot desencadenar amb una DUI, una declaració unilateral d'independència.

Aquesta opció ja ha estat descartada Tant o per Puigdemont, referent de CDC, i pel dirigent d'ER C, Oriol Junqueras.

per aquest motiu, si conclosos els 18 mesos de termini que van validar les dues formacions separatistes per proclamar la independència aquesta no té aspectes d'arribar, la CUP formalitzarà el final del acord i explicarà les raons del desencuen tre que comporten posar punt i final a la legislatura i convocar noves eleccions al Parlament de Catalunya.