Quantcast

El nom de Vargas Llosa aflora en els 'Papers de Panamà'

Mario Vargas Llosa figura també en els 'Papers de Panamà'. Així ho ha revelat la investigació liderada pel Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació (ICIJ) i el diari alemany Süddeutsche Zeitung, i revelada a Espanya per El Confidencial i La Sexta. Segons el diari digital Vargas Llosa figura juntament amb la seva dona Patricia Llosa durant uns mesos de 2010 com a accionista de Talome Services Corp, una empresa gestionada per Mossack-Fonseda i radicada a les Illes Verges Britàniques .

Totes les gestions amb el bufet es fan a través d'un intermediari, Dave Marriner, un directiu d'una firma d'inversió holandesa, que s'encarrega de la compra de la societat 'offshore' per als seus clients, el matrimoni Llosa. A més d'aparèixer el nom de Mario Vargas Llosa en els papers també apareix la seva adreça postal a Madrid en la seva condició d'accionistes.

El matrimoni Vargas Llosa es desvincula de la societat a l'octubre de 2010 , coincidint amb el lliurament del Premi Noble a l'escriptor peruà.

el Confidencial ha contactat amb l'entorn de Vargas Llosa que mostra la seva estranyesa: " Ens estranya moltíssim aquesta informació. Solament pot atribuir-se a que algun assessor d'inversions o intermediari, sense el consentiment dels senyors Vargas Llosa, va reservar aquesta societat per a la realització d'alguna inversió que s'estava estudiant, sense que, finalment, es materialitzés en cap acció concreta ", comenten al periòdic.