Quantcast

Què és el xifrat 'end to end' de Whatsapp i per què és tan important?

WhatsApp ha decidit millorar la seguretat i la privacitat de les converses, a través d'un sistema de xifrat de comunicacions 'end to end' (d'extrem a extrem) .

Per descomptat, aquesta és una notícia important ja que l'aplicació de missatgeria instantània més usada a tot el món ara serà molt més segura. No obstant això, aquesta nova mesura està generant molta confusió …

Què és exactament el xifrat 'end to end' ? Es tracta d'un sistema de comunicació que fa que només l'emissor i el receptor d'un missatge de WhatsApp puguin llegir el mateix. D'aquesta manera, qualsevol altra persona (hackers, ciberdelinqüents …) que tractés d'accedir a converses i missatges privats, no podrà fer-ho.

Amb aquest sistema, seran necessàries una sèrie de claus criptogràfiques per poder desxifrar qualsevol conversa. Això vol dir que ningú pot conèixer el contingut dels nostres missatges, ni tan sols la pròpia companyia tindrà capacitat per accedir als missatges dels seus clients. I és que, a partir d'ara la 'app' no emmagatzemarà un registre de missatges en els seus servidors.

"La idea és simple: quan s'envia un missatge, l'única persona que pot llegir-lo és la persona o grup de xat als quals es va enviar. Ningú més pot conèixer el contingut d'aquest missatge … ni els cibercriminals, ni els hackers, ni els governs opressius, ni tan sols nosaltres ", expliquen des de Whatsapp al seu bloc.

Perquè aquest nou sistema de seguretat sigui efectiu, cal actualitzar WhatsApp . I si vols comprovar que els teus missatges ja estan protegits, pots fer-ho escanejant el codi QR que t'apareix després d'actualitzar l'aplicació.

Una altra manera de comprovar que les teves converses amb algun dels teus contactes de WhatsApp són segures, només cal que visiteu el seu perfil i vegis si et apareix això: 'Xifrat: les trucades i missatges enviats a aquest xat estan segurs amb xifrat d'extrem a extrem '.