Quantcast

Doodle de Google: els primers jocs olímpics moderns compleixen 120 anys

Google celebra amb un dels seus cèlebres 'doodles' el 120 aniversari dels primers jocs olímpics de l'era moderna . En 1896, Atenes va donar el tret de sortida a les Olimpíades, reprenent una tradició de l'antiga Grècia que encara continua en l'era actual cada quatre anys. Aquest any les Olimpíades se celebraran a Rio de Janeiro.

Les primeres olimpíades, que es van celebrar entre el 6 i el 15 d'abril de 1896, van comptar amb la participació de 241 atletes de nou modalitats esportives.

L'esdeveniment esportiu es va considerar un èxit total i per això se celebra fins als nostres dies.

Espanya només ha acollit un cop els JJOO i va ser a Barcelona el 1992, tot i que Madrid ha presentat la seva candidatura durant tres ocasions sense èxit.

Aquest 15 d'abril s'estrena, per cert , 'l'heroi de Berlín', pel·lícula que tracta sobre els JJOO de Berlín el 1936, en els quals l'atleta Jesse Owens, de raça negra, va batre tots els rècords de velocitat del món representant a EUA i va posar en dubte, per a vergonya del Hitler, la supremacia de la raça ària que sostenia la seva ideologia nazi. Va ser sens dubte una de les cites més destacades de la història.