Quantcast

Dimiteix el primer ministre islandès pels 'papers de Panamà'

L'escàndol dels 'papers de Panamà' ja s'ha cobrat la primera víctima política. Sigmundur David Gunnlaugsson, primer ministre d'Islàndia, ha presentat aquest dimarts la seva dimissió després que els documents filtrats li vinculessin amb una empresa ubicada al paradís fiscal.

"El primer ministre ha informat el grup del Partit del Progrés que dimitirà del seu càrrec com a primer ministre", ha informat el vicepresident i ministre d'Agricultura, Sigurdur Ingi Johansson, després la reunió del seu partit.

Segons apunta el diari 'Financial Times', el seu successor en el càrrec podria ser precisament Sigurdur Ingi Johansson.

la decisió es produeix tan sols dos dies després de la filtració dels 'papers de Panamà' i menys de 24 hores després que el mateix primer ministre islandès anunciés a la televisió local seva intenció de continuar al capdavant del Govern i esgotar així la seva legislatura. < / p>

Els documents recullen que tant Gunnlaugsson com la seva dona posseïen una societat de Illes Verges Britàniques. la seva dona va entrar a la societat a finals de 2009, any en què el seu marit va arribar al Parlament islandès, i adquirir el 50% per un dòlar.