Quantcast

Retiren de Google Play una app de propaganda talibà

L'existència de l'eina ha estat advertida pel grup nord-americà SITE Intel Group, que monitoritza tota l'activitat dels jihadistes en xarxes socials. Aquests van informar de la seva presència divendres passat, 1 d'abril. Així, l a aplicació talibà ha estat durant dues jornades completes a la botiga digital de la companyia de Mountain View . Un portaveu de l'empresa tecnològica informava ahir diumenge de la seva retirada.

Què s'ha dit oficialment sobre l assumpte des de la tecnològica? Des de Google han explicat que no fan valoracions sobre apps particulars que són eliminades de Google Play. Això no obstant, indiquen que al magatzem no estan permeses aquelles aplicacions que "atempten contra persones per la seva raça o origen ètnic, discapacitat, sexe, orientació sexual, identitat sexual, edat o nacionalitat" .

La versió dels talibans és ben diferent. Afirmen que només es tractava d'un producte en beta i que tornarà a estar disponible al market quan portin a terme algunes millores tècniques .