Quantcast

L'Escola d'Hostaleria i Gestió Turística Vatel vol iniciar el curs amb una vintena d'estudiants

L'Escola Internacional en Administració Hotelera i Turística Vatel, amb més de 30 anys d'experiència, disposa de més d'una trentena de centres repartits arreu del món. A partir del mes de setembre el centre francès impartirà a Andorra el bàtxelor 'Degree in International Hotel Management', una titulació homologada per França. El curs s'impartirà a Encamp, concretament a la primera planta de l'edifici Cubik. Les inscripcions ja estan obertes i es preveu tancar-les a finals de juliol. Pel que fa al nombre de places, les classes seran d'un màxim de 30 alumnes. Gandet s'ha mostrat optimista i ha indicat que esperen rebre una vintena d'inscripcions per aquest primer any. De moment ja van estar presents al Saló de l'Ensenyament de Barcelona i segons ha apuntat la directora del centre Vatel a Andorra, Roser Daban, ja tindrien alguns interessats a apuntar-se. Tot i així, des de la direcció del centre, han indicat que la intenció és anar creixent i aconseguir augmentar any rere any el nombre d'alumnes inscrits.

La directora del centre a Andorra ha explicat que el bàtxelor tindrà una durada de tres anys i es faran dotze mesos de pràctiques (a Andorra i fora del Principat) distribuïdes entre els tres cursos. El director general de Vatel Espanya, Philippe Gandet, ha afirmat que fer pràctiques en diferents països permetrà treballar als estudiants amb diferents tipus de clients i conèixer noves cultures. De fet, segons el programa d'estudis, el primer curs les pràctiques es realitzen al Principat i els dos següents es fan a l'estranger (preferiblement a països de parla anglesa).

El centre francès, que des de fa un any treballa per instaurar-se al país, rep el suport de la Unió Hotelera i l'Associació d'Autèntics Hotels d'Andorra. En aquest sentit, l'escola vol captar estudiants del país amb interès per formar-se en el sector però també d'altres països, sobretot de l'estat espanyol. La principal motivació per aterrar a Andorra, segons ha indicat el director de Vatel, és ajudar el sector turístic andorrà. Així Gandet ha indicat «Andorra no es pot permetre el luxe de no tenir un personal que estigui a l'altura de les seves exigències». La directora del centre ha destacat que el sector del turisme creix molt a Andorra i per aquest motiu «aquest bàtxelor pot aportar molt al país amb mà d'obra formada i altament qualificada per afrontar els nous reptes».

Pel que fa al professorat, un dels accionistes, David Fraissinet, ha indicat que els docents seran professionals andorrans del sector en actiu i això li dóna una força afegida a l'escola. De fet, la directora del centre ha explicat que ja s'està duent a terme el procés de selecció de personal docent.

D'altra banda, Vatel Andorra està valorant si oferiran altres cursos per a professionals en actiu però Fraissinet ha explicat que de moment la prioritat és començar amb el bàtxelor i la formació professional podria arribar més endavant i es faria en funció de la demanada del sector.

El primer curs té un cost d'uns 9.800 euros (1.890 euros corresponents a la taxa d'inscripció més 7.820 euros relatius a les taxes acadèmiques anuals), i el segon i el tercer curs el preu baixa una mica i se situa sobre els 8.600 euros (710 euros de taxes d'inscripció i 7.820 euros de taxes acadèmiques anuals).

Les matèries que es realitzen durant el curs són gestió, 'housekeeping', nutrició, cultura professional, màrketing, i enologia, entre d'altres.

Sinergies amb el Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani

Donat que al setembre començarà una altra escola d'hostaleria al país, concretament a les Arades de Sant Julià de Lòria, impartint formació d'aquest sector, la directora del centre ha assegurat que s'han reunit amb el Centre Superior d'Hostaleria del Mediterrani i «creiem que fins i tot podem crear sinergies», ja que ofereixen una formació professional i, un cop acaben, podrien continuar els seus estudis fent el bàtxelor a Encamp. Per tant, creu les dues escoles poden conviure conjuntament al Principat. De fet, Fraissinet ha afegit «no és competència, sinó una continuació».