Quantcast

L'ONCA actuarà en quatre ocasions per la 13a edició del cicle al Palau de la Música Catalana

Aquest dimarts s’ha presentat al Palau de la Música Catalana la 13a edició del cicle de l’ONCA, entitat impulsada pel Govern d’Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. En aquest cas, s’han organitzat quatre concerts que es faran a la sala Petit Palau durant el 2017. El cicle vol acostar la cultura andorrana al territori català i així promocionar el Principat fora de les seves fronteres, trobar un espai de presentació artística estable de l’ONCA a la capital catalana, afavorir la interrelació de l’orquestra amb el Palau de la Música i aconseguir una programació que englobi diferents estils musicals.

El primer concert rep el nom d'‘Integral Simfonies Mendelsshon’, que estarà dirigit per Gerard Claret, i té com a objectiu oferir la integral de les simfonies per a corda de l’autor. El primer concert del cicle tindrà lloc el 16 de febrer del 2017 a les 20 hores.

El segon concert, anomenat ‘L’ONCA i Abel Tomàs’, tindrà lloc el 23 de març de 2017 a les 20 hores. El director artístic de l’ONCA va demanar la col·laboració del violinista Abel Tomàs, membre del Quartet Casal, que serà l’encarregat de dirigir la formació andorrana i, al mateix temps, serà el solista de la primera obra, 'Concert per a violí núm. 5 en la major, K 219' de Mozart. Fent un gran salt en el temps, s’interpretarà l’obra d’Arvo Pärt Fratres. El programa es tancarà amb la 'Simfonia núm. 29 en la major, K 201' de Mozart.

El tercer concert serà protagonitzat per la violista Isabel Villanueva sota la direcció de Gerard Claret. L’actuació s’iniciarà amb alguna de les sonates per a cordes de Rossini i, tot seguit, la solista presentarà el 'Concert en mi bemoll major per a viola i orquestra, op. 3, BI 545' de Rolla, obra interpretada per primer cop per la formació del Principat. En aquest cas el concert rep el nom de ‘L’ONCA i Isabel Villanueva’ i es realitzarà el 6 d’abril a les 20 hores.

Per posar punt final al cicle, actuarà ‘l’ONCA Bàsic-Clàudia Bardagí & Cia’. Aquest format pretén donar a conèixer al públic català alguna de les formacions de cambra sorgides de l’ONCA. Clàudia Bardagí, cantant i pianista, acompanyada dels músics de l’ONCA Pere Bardagí i Sergi Claret (violins), Josep Bracero (viola) i Manuel Martínez del Fresno (violoncel), juntament amb els membres de la seva banda habitual, Juan Pablo Balcázar (baix i contrabaix), Mariano Steimberg (bateria i percussió) i Jordi Matas (guitarres i veus), presentarà el seu primer treball, 'Walking on Time'. L’obra és un conjunt de temes propis a cavall entre el jazz i el pop, treball discogràfic que destaca per la seva originalitat, frescor i maduresa artística.