Quantcast

La Cerdanya, 4 d'abril 2016: NOU APARELL PER TRACTAR EL LINFEDEMA

L’Àliga, l’associació ceretana de suport als pacients amb càncer, ha entregat a l’àrea de rehabilitació de la Fundació Hospital de Puigcerdà una nova màquina per tractar el linfedema. Es tracta d’un aparell que redueix el líquid limfàtic que s’acumula principalment als braços d’un 30% de les dones a les quals se’ls han extirpat els ganglis limfàtics per comprovar si el càncer s’havia estès després de la cirurgia de mama.

La màquina ha tingut un cost de prop de 9.000 euros i ha estat finançada íntegrament per l’associació, gràcies a les quotes dels socis i a les diferents activitats que organitza l’entitat al llarg de l’any, com ara la Nit dels Cerdans. L’adquisició de l’aparell suposa una millora de la qualitat de vida de les pacients de linfedema de la comarca, que fins ara havien de desplaçar-se fins a Manresa per rebre el tractament.

L’aparell també es pot aplicar en pacients amb problemes vasculars o dermatològics.

Parlen al vídeo: JOAN RAMON PEITX, PRESIDENT ASSOCIACIÓ ÀLIGA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ