Quantcast

La Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga els 'papers de Panamà'

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha decidit obrir diligències sobre la informació que s'està publicant en els mitjans de comunicació en relació als anomenats 'papers de Panamà' sobre empreses opaques, que afectaria al voltant de 1.200 societats espanyoles.

Fonts de la Fiscalia han informat de l'obertura d'aquesta investigació, que s'afegeix a la de l'Agència Tributària, en un cas que implica entre d'altres a Pilar de Borbó , germana del rei Joan Carles; al director de cinema Pedro Almodóvar o al futbolista Lionel Messi.

La Fiscalia que dirigeix ??Javier Zaragoza pretén determinar la existència de presumptes activitats delictives de blanqueig de capitals que s'hagin pogut cometre a través de la signatura Mossack-Fonseca de Panamà.

Així mateix, busca aclarir la naturalesa i circumstàncies dels fets i d'altres delictes que poguessin resultar d' les diligències, així com la identificació dels seus responsables.

de la mateixa manera, la Fiscalia pretén determinar la concurrència dels requisits necessaris per a procedir a la persecució per tribunals espanyols de delictes comesos a l'estranger, ha afegit la Fiscalia en un comunicat.

la investigació parteix de la publicació per part de mitjans de comunicació de tot el món dels anomenats 'papers de Panamà' , difosos pel Consorci Internacional de periodistes d'Investigació.